Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Izviđači Kamengrada proveli ljeto prepuno aktivnosti

Članovi Odreda izviđača Kamengrad Koprivnica tijekom ljetnih mjeseci imali su niz zanimljivih aktivnosti.

Poručili su da su ljeto započeli Šatorijadom na koprivničkoj Bašči, a već su za par dana nastavili aktivnosti izletom u Ogulin i Kamačnik s učenicima Osnovne škole Sokolovac.

– Isprobali smo šumsko logorovanje na Mrežnici sa članovima Odreda izviđača Borongaj, a potom i morsko logorovanje na Olibu. Uslijedila je Šumska škola, završetak ciklusa naobrazbe izviđačkih voditelja te još jedno šumsko logorovanje Šumski cvijet u Lovincu – naglasili su.

Ljeto prepuno aktivnosti nastavljeno je proteklog tjedna kada su u okviru projekta Istraživači, srednjoškolci obišli transverzalu MSM.

– Radi se o biciklističkoj ruti oko Koprivnice na kojoj članovi vježbaju orijentaciju i snalaženje u prirodi, ali i obilaze neke kulturne i prirodne znamenitosti, kao što su Kamengrad i Dugačko brdo. Izviđači su ljeto završili izrađujući splav od prirodnog materijala na Šoderici s članovima s teškoćama u razvoju okupljenima u patrolu Orlovi uz pomoć najstarijih članova kluba Kameni svatovi – kazali su te naglasili da je riječ o dijelu projekta Putevima vode.

Izviđači s aktivnostima nastavljaju već ovog tjedna kada započinje nova izviđačka godina i upis novih članova spremnih za avanture u prirodi.

Izvor: Odred izviđača Kamengrad
zatvori