Petak, 17. svibnja 2024.

LJETNI SADRŽAJI U koprivničkoj knjižnici tijekom narednih dana uživajte u radionicama, predavanjima i druženju

Unatoč ljetnom jednosmjenskom radnom vremenu, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović ne nedostaje sadržaja.

Svi zainteresirani svakodnevno između 12 i 15 sati mogu posjetiti Makerspace – zajednički kreativni prostor koji je zamišljen kao mjesto za učenje, istraživanje, druženje i zabavu uz korištenje suvremenih tehnologija. U relativno novom prostoru, koji je otvorio svoja vrata krajem prošle godine, potiču se novi oblici učenja, posebno u području informatike, prirodnih znanosti i tehnike. Neki od uređaja koji su korisnicima na raspolaganju su 3D printer, smart TV, PlayStation 4 i VR naočale, micro:bit i BOSON setovi dodataka, mBot, AQ:bit, micro:Maqueen, Makey Makey, računala, laptopi i tableti.

>> Koprivnička knjižnica uvodi ljetno radno vrijeme, evo kada možete posuditi knjige

Upravo će se u prostoru Makerspacea sutra od 10 do 12 sati za djecu osnovnoškolske dobi održati radionica robotike, a voditelji će biti Sara Bednaić i Filip Sinković.

U ponedjeljak je pak na rasporedu radionica kreativnog pripovijedanja pod nazivom “Najotmjeniji div u gradu” koju će voditi Jelena Premec, a koja je namijenjena djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi i njihovim roditeljima.

Isti dan, u ponedjeljak 16. kolovoza, u dvorištu knjižnice i kina održat će se Ljetni TEDxKoprivnica Library. Teme će biti suosjećanje, hrabrost i strah, a događaj će početi u 20:30.

U srijedu, 18. kolovoza, Ivana Kranželić će voditi edukativno-kreativnu radionicu “Ljekovito ljeto” koja je ponovno namijenjena djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi i njihovim roditeljima.

Dodajmo da je krajem kolovoza na rasporedu još jedna radionica iz serijala Harryja Pottera “U vlaku za Hogwarts”, kao i radionica igre i zabave “Kako čarobna knjiga ulazi u računalo?”. Sve detalje pronađite na službenim stranicama Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

>> FOTO: SVIJET HOGWARTSA Ljiljana Vugrinec: Fantasy franšizama kao važnim dijelom popularne kulture možemo privući pažnju na knjižnicu

Podsjetimo da knjižnica radi ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati te srijedom, četvrtkom i petkom od osam do 15 sati.

zatvori