Petak, 3. svibnja 2024.

KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Legendarna Carevićeva ‘kravata’ za Peru Bošnjaka

NK Slaven Belupo je sinoć gostovao kod HNK Hajduk Split, a Koprivnička sportska povijest tim se povodom vratila gotovo dva desetljeća unazad.

Podsjetili su na legendarnu fotografiju nastalu 14. rujna 2002. godine koju je na koprivničkom stadionu u dvoboju suparnika snimio Robert Šoštarić.

Mario Carević, aktualni trener NK Varaždina, a tada prvotimac Hajduka, u ‘kravatu’ je uhvatio Slavenovog Petra Bošnjaka. Pero je reagirao, oslobodio se pritiska i pritom udario Carevića.

Sve je to budnim okom pratio sudac Goran Marić, budući ministar u hrvatskoj Vladi, koji je na kraju Careviću dodijelio žuti, a Bošnjaku crveni karton.

Kartoni su podijeljeni nakon šestominutne stanke i velike gužve na travnjaku i pokraj njega. Povod koškanju i naguravanju bio je jedan start Mate Neretljaka na Domagoja Kosića.

Crveni karton tom prilikom dobio je i Hajdukovac Vuković, a žute Ferenčina, Neretljak i Kosić.

Utakmica je završena pobjedom Slavena Belupa od 1:0, a jedini pogodak postigao je Roy Ferenčina u 14. minuti.

SLAVEN BELUPO: Solomun, P. Bošnjak, Višković, Božac, S. Bošnjak, Gal, Ferenčina, Jurčić, Kosić (Posavec), Dodik (Međimorec), Kovačić. TRENER: Rajko Magić.

HAJDUK: Sunara, Vuković, Vejić, Neretljak, Brgles, Srna, Miše, Carević, Pirić (Gudelj), Deranja, Krpan (Vučko). TRENER: Zoran Vulić.

Koprivnička sportska povijest

zatvori