Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Slavenaši se s Poljuda u Koprivnicu vraćaju bez bodova

Nogometaši Slaven Belupa u petom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz na gostovanju u Splitu. Hajduk je bio bolji rezultatom 2:0.

Trener Dean Klafurić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđenog Matea Kocijana, a u odnosu na sastav protiv Šibenika iz prošlog kola napravio je tri izmjene. Od prve minute zaigrali su Lulić, Goda i Soldo umjesto Knolla, Marine i Parackog, poručili su iz kluba.

Dodali su da je prvi zaprijetio Hajduk nakon nekoliko minuta u kojima su se ispitivale snage. Livaja je u devetoj minuti s 20-ak metara pucao pokraj gola. Odgovorio je Bogojević nekoliko minuta kasnije kada je na asistenciju Krstanovića pucao tik pokraj lijeve vratnice gola domaćina. U 25. minuti Glavčić je izvrsno pucao iz slobodnog udarca, ali je Posavec obranio njegov pokušaj vrhunskom reakcijom.

Hajduk je u vodstvo stigao u 35. minuti. Sahiti je zabio za 1:0. Pokušao je odgovoriti Zvonarek na drugoj strani, no s 15-ak metara je pucao iznad grede.

Hajduk je s 2:0 poveo na početku drugog poluvremena kada je pogodak postigao Livaja. U 57. minuti Monjac je pokušao iz daljine, no siguran je bio Posavec. Pokušao je Vuković nakon toga dva puta iz daljine, no oba puta nije bio dovoljno precizan. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U idućem kolu koprivničku momčad čeka novo gostovanje i to u Velikoj Gorici. Utakmica s Goricom igrat će se u subotu od 18:55.


14. kolovoza 2021. – 5. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Split, Poljud

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:0 (1:0)

HNK HAJDUK: Posavec – Lovrencsics, Elez, Simić, Čolina (od 86. Dolček) – Krovinović, Vuković – Sahiti (od 81. Eduok), Livaja (od 87. Diamantakos, Biuk (od 73. Ćuić) – Mlakar (od 81. Jairo). Trener: Jens Gustafsson.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec (od 46. Monjac), Božić, van Bruggen (od 62. Paracki), Soldo – Zvonarek (od 80. Mlinarić), Goda, Glavčić (od 87. Knoll) – Bogojević, Krstanović, Lulić (od 62. Brković). Trener: Dean Klafurić.

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Bojan Zobenica (V. Gorica), Ivan Janić (Ilok) i Dario Kulušić (Šibenik)

VAR: Ivan Vučković (Zagreb), AVAR: Marjan Tomas (Osijek).

Strijelci: 1:0 Sahiti 35′, 2:0 Livaja 48′

Žuti karton: Sahiti 54′ (Hajduk); Lulić 6′, Bogojević 51′, Goda 81′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Hajduk); (Slaven Belupo)

zatvori