Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Jakšić sa suradnicima obišao radove na Aglomeraciji u općini Đelekovec

Radovi u sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica vrijednog 410 milijuna kuna počeli su početkom srpnja, a obuhvaćaju Koprivnicu i općine Drnje, Đelekovec, Hlebine, Peteranec, Rasinja i Koprivnički Bregi.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić jučer je sa suradnicima obišao radove koji se provode na području Đelekovca, a prije samog obilaska odrađen je radni sastanak s načelnicom Općine Larom Samošćanec na kojem su uz gradonačelnika prisustvovali zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i voditelj projekta Krešimir Ujlaki.

Zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri istaknula je da je projekt u Đelekovcu vrijedan 25,5 milijuna kuna, a njime je predviđeno postavljanje šest crpnih stanica te tlačnih i gravitacijskih cjevovoda ukupne dužine 12 kilometara čime će se napraviti infrastruktura za otprilike 300 priključaka na odvodnju.

>> AGLOMERACIJA KOPRIVNICA Jakšić: Kroz mjesec dana u našem gradu počinju radovi

– Do sada se o Aglomeraciji puno pričalo, a sad su započeli i radovi te mi je jako drago zbog toga. Zadovoljni smo što Koprivničke vode imaju mogućnost provoditi tako veliki projekt koji će podići standard života. Trenutno se na području općine Đelekovec radi u jednoj ulici. Veći tempo rada očekuje se uskoro jer će se povećati i broj ekipa na terenu – kazala je Sinjeri.

Načelnica Lara Samošćanec zadovoljna je projektom i ističe da će ovime biti korak bliže suvremenom svijetu te smatra da će ljudima olakšati život u velikoj mjeri.

– Zadovoljna sam tempom kojim se radovi odvijaju, u manje od dva mjeseca završena je jedna cijela ulica – istaknula je.

Radovima je zadovoljan i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je napomenuo da se ovime pojačava infrastruktura u općinama.

– Omogućavamo ljudima da ostanu živjeti u svom kraju, ali i pokazujemo koliko je važno da se cijeli kraj ravnomjerno i snažno razvija. Također, ovime pokazujemo da naše Koprivničke vode imaju kapacitet nositi ovako veliku europsku investiciju – zaključio je Jakšić.

zatvori