Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

AGLOMERACIJA KOPRIVNICA Jakšić: Kroz mjesec dana u našem gradu počinju radovi

Unazad 10-ak dana na četiri lokacije počeli su radovi u sklopu projekta Aglomeracija Koprivnica teškog 388,6 milijuna kuna.

Rekao je to na jučerašnjem sastanku direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras i dodao da je riječ o radovima u općinama Peteranec, Hlebine, Đelekovec i Rasinja.

– U završnoj fazi je izrada izvedbenih projekata i ostale gradilišne dokumentacije pa u narednih 30 dana u sklopu tendera koji obuhvaća Koprivnicu očekujemo početak radova na trasama iskopa kanalizacijskih i vodovodnih cijevi – kazao je Petras.

Napomenuo je da su počeli i radovi na dogradnji kata pogonske zgrade centralnih uređaja pročišćenja otpadnih voda u Herešinu vrijedni 2,2 milijuna kuna te se nadograđuje i rekonstruira nadzorni upravljački sustav za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju Koprivničkih voda.

>> FOTO Jakšić: Najveći europski infrastrukturni projekt Aglomeracija Koprivnica ulazi u svoje veliko finale

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić zadovoljan je početkom radova i time što je Koprivnica na karti gradova gdje se provodi Aglomeracija.

– Ovdje smo da damo svoj doprinos projektu i uvijek stojimo na raspolaganju. Dali smo rješenja i preporuke vezane uz problematiku koja se javila zbog porasta cijena materijala potrebnih za realizaciju projekta – istaknuo je Vukmirić.

Smatra kako će radovi kod dijela građana izazvati nezadovoljstvo te ih moli za strpljenje i razumijevanje.

Da je riječ o značajnom projektu za Koprivnicu i okolne općine još jednom je naglasio gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Naš najveći europski infrastrukturni projekt ide svojim tijekom. Trenutno se obavljaju radovi u općinama Peteranec, Hlebine, Đelekovec i Rasinja. Kroz mjesec dana počinju radovi i u Koprivnici. Doista puni velikim veseljem, zadovoljstvom i ponosom da će sve ono što smo najavili biti odrađeno – zaključio je Jakšić.

zatvori