Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Jakšić: Najveći europski infrastrukturni projekt Aglomeracija Koprivnica ulazi u svoje veliko finale

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na ovom području ‘Aglomeracija Koprivnica’ vrijedan 410 milijuna kuna ide dalje.

Naime, u prostorijama Koprivničkih voda održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras, zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri te ostali sudionici projekta.

Prije otprilike mjesec dana, točnije 18. siječnja, za tender I potpisan je ugovor za obuhvat općina oko grada Koprivnice.

– Od potpisivanja ugovora ugovoren je nadzor, definiran je voditelj projekta te je izvođač radova uveden u posao. Sada se čeka donošenje izvedbenog projekta te bageri mogu na gradilišta – rekao je direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

>> Križevački Radnik izvodit će radove na velikom projektu ‘Aglomeracija Koprivnica’

Velika podrška u provođenju projekta su predstavnici Hrvatskih voda.

– Obilazeći teren tražimo načine kako bi potencijalne probleme, koje takav veliki projekt za sobom nose, prevenirali. Također, pratimo dinamiku projekta kako bi se uvjerili da ono što je ugovorom regulirano bude i realizirano, a to se odnosi na cijene, kvalitetu radova i rokove – kazao je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Iz Koprivničkih voda su istaknuli kako je u pripremi tender II koji se odnosi na obuhvat područja grada Koprivnice te se kroz deset dana očekuje donošenje odluke.

– Najveći europski infrastrukturni projekt u povijesti grada Koprivnice i Koprivničko križevačke županije, kad pričamo lokalnoj komponenti, ulazi u svoje veliko finale, odnosno poslaguju se zadnje stvari oko potpisivanje tendera. Nakon toga slijedi i samo povlačenje nove vodovodne i kanalizacijske mreže i rekonstrukcija postojeće – napomenuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Koprivnica se provodi na području grada Koprivnice i općina Peteranec (naselje Sigetec), Đelekovec (naselje Đelekovec), Koprivnički Bregi, Rasinja (naselja Rasinja i Subotica Podravska), Drnje (naselja Torčec, Botovo, Drnje) i Hlebine (naselje Hlebine).

Vrijednost cjelokupne investicije je 410 milijuna kuna, od čega na sufinanciranje Europske unije otpada 69,2% odnosno 283,8 milijuna kuna, na sufinanciranje Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike 92,5 milijuna kuna, a obveza lokalne komponente projekta je 33,7 milijuna kuna.

zatvori