Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Ljubić: Zbog izraženog interesa ove subote cijepimo isključivo Johnsonom, u nedjelju punktovi bez najave u Križevcima i Đurđevcu

Zbog izraženog interesa stanovnika naše županije, ove subote će se od osam do 12 sati bez najave u prostorima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, u bivšoj COVID ambulanti, cijepiti isključivo Johnsonovim cjepivom.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i dodao:

– Od ovog tjedna počeli smo s cijepljenjem u prostoru bivše COVID ambulante. Cijepi se ponedjeljkom, srijedom i subotom. Ponedjeljkom se cijepi Pfizerom, danas od 15 do 18 sati cijepit će se Modernom, a u subotu se iznimno cijepi samo Johnsonom – rekao je Ljubić.

Dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, dodala je kako je ova subota iznimka, dok će se ubuduće prema ljetnoj shemi cijepljenja subotom cijepiti i Pfizerom i Johnsonom.

>> VIDEO Dr. Vadla: Počinje ljetna shema cijepljenja protiv koronavirusa

Dotaknula se odaziva na protekla dva punkta bez najave koja su bila organizirana u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica. Iako je interes stanovništva u padu zbog ljetnih odmora, odaziv je ipak prisutan, rekla je dr. Vadla.

– Interes može padati iz razloga što su ljetni mjeseci pa ljudi putuju i nisu na području županije, no interes i raste zbog mjera na nacionalnom nivou. Zainteresirano je radno aktivno stanovništvo koje putuje te oni koji se zbog zdravstvenih i tehničkih mogućnosti žele slobodnije kretati – kazala je Vadla i dodala kako je prvom dozom trenutno cijepljeno 41 posto stanovnika županije, no taj broj i dalje raste.

Po pitanju druge doze cjepiva na punktovima bez najave održanim u Koprivnici, Vadla je spomenula kako će javni poziv uskoro biti upućen, a kako se predviđa da će stanovnici drugu dozu primiti 25. srpnja. Uz to, istaknula je i kako se nastavlja cijepljenje kod liječnika opće medicine.

Dodajmo da je Ljubić najavio organizaciju novih punktova diljem županije.

– U nedjelju ćemo u Đurđevcu i Križevcima organizirati cijepljenje bez najave. Svi stanovnici s područja županije u Đurđevac mogu doći od osam do 11 sati, a u Križevce od osam do 12 sati. Računamo na dobar odaziv i da ćemo procijepiti što više stanovnika – otkrio je.

 

Novosti iz županijskog stožera 👇

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 7. srpnja 2021.

zatvori