Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Dr. Vadla: Počinje ljetna shema cijepljenja, sutra na redu djeca s kroničnim bolestima

Najavljena je ljetna shema cijepljenja protiv koronavirusa, a od sutra počinje cijepljenje djece s kroničnim bolestima.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničke-križevačke županije.

Uz to, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničke-križevačke županije Ratimir Ljubić otkrio je da svi koji to žele, tijekom ljeta će se tri dana svakog tjedna u bivšoj koprivničkoj COVID ambulanti moći cijepiti bez najave.

– U prostoru bivše COVID ambulante, odnosno u prostorima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, tijekom ljeta tri dana svakog tjedna bit će organizirano cijepljenje za sve koji se žele cijepiti. Termini će biti ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Nastavlja se i cijepljenje u ordinacijama kod liječnika obiteljske medicine – rekao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dodala je kako će se tijekom ovih termina cijepiti s nekoliko vrsta cjepiva.

– Ponedjeljkom će se cijepiti Pfizerom, srijedom Modernom, a subotom Pfizerom i Johnsonom – dodala je.

Po pitanju trenutne epidemiološke slike u županiji, Ljubić je nastavio kako je ona stabilna. Ljubić je dodao i kako stabilnom stanju u korist ide i cijepljenje stanovništva, a što je posebno vidljivo nakon održanog punkta cijepljenja bez najave koji je organiziran ovog vikenda.

– Ukupno smo procijepili oko 35.000 stanovnika županije prvom, a gotovo 30.000 stanovnika drugom dozom. Prošle nedjelje je bio prvi punkt bez najave, 970 osoba je cijepljeno što je velika brojka – nastavio je.

Sličnog stava bila je i dr. Vadla koja je najavila novi punkt cijepljenja bez najave.

– Cijepljenje bez najave je proteklo jako dobro. Vidimo da je bilo građana koji su trebali poticaj, i upravo smo u tome uspjeli. Na javni poziv došlo je 970 osoba, a potaknuti time smo napravili još jedan javni poziv ove nedjelje od osam do 12 sati. Radi se o cijepljenju prvom dozom Pfizer cjepiva – objasnila je.

Snimio Valentino Štefanek.

Dr. Vadla se dotaknula i drugih akcija cijepljenja koje će se tijekom tjedna održati na području županije.

– Sutra će se u Zavodu za javno zdravstvo s Pfizerom cijepiti djeca koja imaju kroničnih bolesti, dok za cijepljenje zdrave školske djece nemaju savjeta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Uz to, 2. srpnja smo pozvali sve građane koji su propustili drugu dozu cijepljenja AstraZenecom da se odazovu terminu u Zavodu za javno zdravstvo od osam do 10 sati. 3. srpnja bit će organiziran zadnji veliki punkt, u Koprivnici planiramo procijepiti 1.800 sugrađana koji će primiti drugu dozu cjepiva – spomenula je.

Dr. Vadla je otkrila i kako će se cijepljenje nastaviti tijekom ljeta, a sve s ciljem postizanja kolektivnog imuniteta.

– Cijepljenje se tijekom ljeta neće prekidati. Cilj nam je do jeseni procijepiti što više građana kako bi postigli imunitet, još uvijek imamo dosta posla do toga – zaključila je.

 

Konferencija za novinare županijskog Stožera civilne zaštite

Objavljuje Drava.info u Utorak, 29. lipnja 2021.

zatvori