Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Izrađivanjem čarobnih štapića i ispijanjem finih napitaka u koprivničkoj knjižnici proslavljen rođendan Harryja Pottera

Povodom obilježavanja rođendana Harryja Pottera, kao i rođendana autorice serijala J. K. Rowling, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održana je kreativna radionica.

Kako su poručile knjižničarke Valentina Miklec i Ljiljana Vugrinec, na radionici je sudjelovalo 20-ak djece i mladih.

– Zbog vrlo velikog interesa na radionicu je primljen dvostruko veći broj polaznika od planiranog pa se program zbog epidemioloških mjera odvijao paralelno u dvije grupe, a dio aktivnosti provodio se i u dvorištu knjižnice i kina. Usprkos vrlo vrućem danu i jakoj sparini, svi prisutni uživali su u druženju te pokazali odlično poznavanje serijala o Harryju Potteru, kao i veliku motiviranost i kreativnost u ispunjavanju svih zadataka koje su za njih pripremile knjižničarke – otkrile su.

>> FOTO: SVIJET HOGWARTSA Ljiljana Vugrinec: Fantasy franšizama kao važnim dijelom popularne kulture možemo privući pažnju na knjižnicu

Polaznici radionice tako su u prirodi pronalazili suhe grane, a koje su potom po želji originalno ukrašavali uz dodavanje različitih dodataka – perlica, špagica, boja i šljokica. Tako su nastali unikatni čarobni štapići.

– Neki od izrađenih štapića mogu se vidjeti i na tematskoj izložbi knjižnične građe “Sretan rođendan, Harry Potter!” koja je do 31. srpnja postavljena u izlogu knjižnice – dodale su knjižničarke.

Spomenule su i kako su u drugom dijelu radionice polaznici izrađivali origami kutijice od papira iz starih, otpisanih knjiga koje su također ukrašivali isprintanim motivima iz svijeta Harryja Pottera. Rješavali su i tematski online kviz s pitanjima iz omiljenog serijala te naučili kako funkcionira 3D printer pomoću kojega su knjižničari kao dar za sve polaznike radionice izradili i posebne bookmarkere.

– Na kraju su se svi sudionici radionice počastili rođendanskom tortom i pivoslacem butterbeerom – posebnim pićem iz knjiga o Harryju Potteru, koje je, naravno, specijalno za ovu priliku servirano u bezalkoholnoj verziji – zaključile su.

Spomenimo da će se sljedeća radionica održati krajem kolovoza, a također će biti namijenjena mladima.

zatvori