Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Golubić: Postavljaju se temelji za dvoranu i zgradu škole, sve ide prema planu

Izgradnja škole na Podolicama, koja je službeno počela početkom svibnja, ide svojim tijekom i prema planu, a trenutno se postavlja armirano-betonska konstrukcija.

Rekao je to Radio Dravi pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i dodao da se izvođač radova drži terminskog plana.

– Trenutno se izvršavaju radovi na armirano-betonskoj konstrukciji za dvoranu, a očekujemo da se počne i s temeljenjem same zgrade škole. S projektantima pripremamo projekt i troškovnik opreme koje planiramo pustiti u natječaj na jesen kako bi sama oprema bila ugovorena u proljeće iduće godine pa da školu čim bude završena i namjestimo tako da na jesen bude spremna za učenike – objasnio je pročelnik.

>> FOTO/VIDEO Položena vremenska kapsula u temelje na Podolicama, Milanović: Uživajte u novoj školi, siguran sam da će biti lijepa

Podsjetimo, škola će prve učenike primiti na jesen 2022. godine, a riječ je o investiciji vrijednoj 40,7 milijuna kuna. Škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20.000 kvadratnih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama. Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom. Škola će biti namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjeljenja, od čega će osam biti namijenjeno za razrednu nastavu, a osam za predmetnu. Maksimalan broj učenika koji će škola moći primiti je 448. U sklopu škole bit će izgrađena i jednodijelna sportska dvorana s pripadajućim vanjskim terenima. Dvorana je projektirana tako da će biti dostupna svim korisnicima odgojno obrazovnog kompleksa, ali i vanjskim korisnicima koji će ju moći koristiti kad se u njoj ne održava nastava.

zatvori