Petak, 26. travnja 2024.

Sedmerokatnica od 70-ih nije obnavljana, modernizirana zgrada primit će zaposlenike s drugih Podravkinih lokacija

Kao što smo pred koji dan pisali, Podravkina sedmerokatnica ide u obnovu.

Iz Kompanije sa srcem poručuju da je tijekom lipnja predviđeno pokretanje natječaja za izbor izvođača radova koji će provesti planiranu rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade uz predviđeno trajanje radova od šest do osam mjeseci.

– Ova zgrada sagrađena je krajem 70-ih godina prošlog stoljeća te praktički od tada nije obnavljana. Rekonstrukcijom poslovne zgrade namjera je unaprijediti energetsku učinkovitost, korporativnu i informacijsku sigurnost sustava te osigurati odgovarajuće uvjete za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom. Rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade želi se provesti u postojećim gabaritima na način primjeren izazovnoj poslovnoj godini, pažljivo upravljajući troškovima. Posebno će se voditi računa da se prilikom rekonstrukcije i modernizacije poslovne zgrade sačuva kulturna baština i svi primjerci naivne umjetnosti na postojećoj lokaciji – objašnjavaju.

>> REKONSTRUKCIJA I MODERNIZACIJA Podravkina sedmerokatnica ide u obnovu

Dodaju da rekonstrukcija i modernizacija poslovne zgrade uključuju rekonstrukciju i modernizaciju informatičke infrastrukture, povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda D na razred A za poslovnu zgradu te povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda E na razred B za restoran, a što zahtijeva ugradnju jednostruke fasade s toplinskom izolacijom, standardizaciju uredskih prostora gdje je planirano da najveći ured može osigurati adekvatan prostor za maksimalno četiri do pet osoba, rekonstrukciju vodovodne, kanalizacijske i ostale infrastrukture, rekonstrukciju parkirališta i okoliša.

– Planiranim zahvatom, odnosno završetkom rekonstrukcije, povećat će se i broj radnih mjesta što će omogućiti preseljenje zaposlenika koji su trenutno izdvojeni na nekim drugim lokacijama u Koprivnici. Trenutno je u izradi plan premještaja zaposlenika iz poslovne zgrade na druge lokacije u Koprivnici što će omogućiti da se svi poslovni procesi tijekom obnove zgrade neometano odvijaju te da se, kao i do sada, sve poslovne aktivnosti izvršavaju u punom opsegu i na vrijeme – zaključuju.

Podsjetimo, u okviru odobrenog investicijskog ciklusa, Nadzorni odbor Podravke dao je i prethodnu suglasnost Upravi za modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

Izvor: podravka.hr
Izvor: podravka.hr
Izvor: podravka.hr
zatvori