Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Nakon teškog prvog poluvremena Podravkašice slavile protiv Koke

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile su sinoć Koku u 23. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Utakmica je odigrana u Varaždinu, a u prvom su poluvremenu domaće rukometašice bile bolje.

– Odabranice Vladimira Canjuge puno su bolje otvorile utakmicu. Raspucane i dobro raspoložene na svom terenu pokazale su zašto su u gornjem domu prvoligaške tablice. Imale su u jednom trenutku Varaždinke i +6, no do kraja prvog dijela otvorile su se i Podravkašice i na odmor otišle s dva pogotka zaostatka i rezultatom 14:12 – poručili su iz kluba.

Prva minuta drugog dijela bila je dovoljna za izjednačenje, a odmah potom i vodstvo Podravke koja prvi puta na +3 odlazi u 38. minuti susreta. Sredinom drugog dijela povećava se prednost Podravkašica na +6 za rezultat 18:24. Do kraja ovog ogleda vodstvo Podravke ne dolazi u pitanje i utakmicu mirno privode kraju uz rezultat 23:31.

– Nakon poraza u finalu Kupa, psihološkog pražnjenja, jučer kao da nismo došli na prvo poluvrijeme. Izgledali smo jako loše u obrani, a još gore u napadu. Radili smo previše tehničkih pogrešaka. U poluvremenu smo dogovorili da nam u nastavku treba restart i drugačija igra u obrani i napadu te da moramo početi igrati onako kako treniramo, a to je i uslijedilo. Mogu biti zadovoljan drugim dijelom, ali ostaje žal zbog prvog poluvremena i igre koja ne priliči najboljoj hrvatskoj ekipi. Htio bih pohvaliti mladu Anu Buljan koja je nastavila s fenomenalnim igrama u obrani – rekao je trener Antonio Pranjić nakon utakmice.

Najučinkovitija u redovima Podravka Vegete bila je Dijana Mugoša.

– Prvo poluvrijeme ušle smo jako loše, promašile smo dosta zicera i dopuštale smo njihovu igru jedan na jedan s pivotom. U drugom poluvremenu smo skupile glave i preokrenule utakmicu u našu korist, dale neke lake pogotke i opet zasluženo slavile – rekla je Mugoša.

zatvori