Petak, 26. travnja 2024.

Trener Podravka Vegete Antonio Pranjić: Cure funkcioniraju kao jedna prava klapa

Trener Rukometnog kluba Podravka Vegete Antonio Pranjić za Dravu.info je rekao da je cilj kluba osvojiti dvije titule, Prvenstvo i Kup Hrvatske.

Podravkašice su bile na kratkoj pauzi za Uskrs, no nakon toga su počele s novim treninzima i utakmicama.

Ipak, pomalo iznenađujuću odluku o zastoju natjecanja donio je u četvrtak Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza pa će tako Kokice ovog puta imati pauzu od mjesec dana, a s natjecanjem će nastaviti 16. svibnja kada će se igrati završnica Kupa.

>> Hrvatski rukometni savez odgodio sva rukometna natjecanja do sredine svibnja

Pranjiću ovo nije prvi trenerski angažman. Trener je Podravkinih djevojčica rođenih 2010. godine, trenutno najbrojnije generacije u klubu, koordinator je Škole rukometa, a ujedno vodi i treninge osoba s intelektualnim poteškoćama u Sportskoj udruzi Veliko srce.

Naime, krajem veljače je preuzeo glavnu ulogu trenera nakon tragičnog događaja koji je sve pogodio gdje su izgubili najdražeg trenera. Do tada je dvije sezone bio pomoćni trener Podravka Vegete pa je dobro upoznat s cijelim sustavom i funkcioniranjem kluba.

– Mogu reći da cure funkcioniraju kao jedna prava klapa. Od početka se vidi jedno zajedništvo. Dobro me poznaju kao i ja njih tako da u tom smislu nije bilo teško nastaviti s treninzima i zadacima jer je filozofija ostala ista samo s nekim malim promjenama i nekim novim načinom rada – kaže.

Dodajmo da je Pranjić ove godine završio master tečaj za EHF PRO licencu.

– Početkom veljače sam završio zadnji modul što se tiče te edukacije, inače, ona se obavlja u tri modula. Zbog ove situacije s koronavirusom samo smo se jednom susreli uživo i to prošle godine u na Europskom prvenstvu za muškarce u Beču. Mogu reći da je to bilo jedno odlično iskustvo u kojem smo učili od najboljih trenera svijeta, od taktike, tehnike, video analize, proučavanja raznih varijanti modernih načina i novih trendova u rukometu. Jako sam zadovoljan i sretan što sam to završio i bogatiji sam za još jedno iskustvo. Ta licenca je važna zbog toga što ju, prema novom pravilniku, trener reprezentacije ili kluba koji se natječe u europskim natjecanjima obavezno mora imati – objasnio je.

Dodajmo da će od jeseni na klupu Podravka Vegete doći Neven Hrupec, poznati rukometni i bivši trener Podravka Vegete, no još službeno nije potvrđen stručni stožer za iduću sezonu.

– To bi u narednim tjednima trebalo biti poznato. Meni je cilj odraditi ostatak sezone maksimalno do kraja, a za iduću ćemo vidjeti. Stojim na raspolaganju, a vidjet ćemo kakva će biti situacija i dogovor – zaključuje sadašnji trener Podravkašica.

Tekst pripremile Sonja Barčanec i Tea Jurković.

zatvori