Subota, 20. travnja 2024.

Hrvatski rukometni savez odgodio sva rukometna natjecanja do sredine svibnja

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza danas je održao svoju redovnu 9. sjednicu na kojoj je donio cijeli niz važnih odluka, prenosi Rukometni klub Podravka Vegeta.

Najvažnija odluka koja se tiče koprivničkih rukometašica je ona o zastoju natjecanja do sredine svibnja, a među kojima je i Prva hrvatska rukometna liga za žene.

– Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, suce, delegate i mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad koronavirus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija – poručili su iz HRS-a, a prenosi koprivnički prvoligaš.

Prema ovoj odluci Podravka Vegeta će s natjecanjem nastaviti 16. svibnja kada će se igrati završnica Kupa, dok bi posljednje ligaško kolo rukometašicama bilo 19. lipnja.

Dodajmo da je na skupštini također donijeta odluka o domaćinstvu Europskog prvenstva za kadete u razdoblju od 12. do 22. kolovoza, a gradovi domaćini bit će Koprivnica i Varaždin.

zatvori