Srijeda, 1. svibnja 2024.

FOTO Ministar Horvat Korenu i Jakšiću uručio odluku o darovanju zgrade bivšeg željezničkog konačišta

Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica na korak su do preuzimanja zgrade bivšeg željezničkog konačišta u svoje vlasništvo.

Naime, danas je Darko Horvat, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, uručio Odluku o darivanju zgrade bivšeg željezničkog konačišta županu Darku Korenu i gradonačelniku Mišelu Jakšiću.

>>Zajedničkim snagama Županije i Grada konačište postaje učenički dom

Podsjetimo, radi se o nekretnini koja je već dugi niz godina u jako lošem stanju te narušava sigurnost okolnih stanara kao i samu vizuru tog dijela grada, a namjera Županije je prenamijeniti ga u učenički dom.

– Županija ovaj projekt misli realizirati zajedno u suradnji s Gradom Koprivnica. Provedena je procjena nekretnine i rješavanje svih međusobnih odnosa. Očekujem da se kroz nekih 10-ak dana završi kompletna procedura, da DORH odobri završnu suglasnost na ovo darovanje nakon čega se može potpisati ugovor o samom darovanju, a samim time krenuti i u njegovu realizaciju – rekao je Koren.

>>Budući učenički dom u Koprivnici imat će trokrevetne sobe, knjižnicu, blagovaonu s kuhinjom, prostor za vježbu…

S razvojem situacije oko izgradnje učeničkog doma zadovoljan je i gradonačelnik.

– S aspekta Grada vrlo smo zadovoljni suradnjom i dogovorom koju smo ostvarili s ministrom i županom. Puno nam znači što će ovaj projekt napokon ići u smjeru dobivanja jednog potpuno novog oblika te da tamo zaživi jedna nova generacija učenika. Naš grad i županija zaslužuju novi i moderan učenički dom s obzirom na kvalitetne srednjoškolske ustanove koje imamo na području grada Koprivnice. To će nam puno pomoći u moderniziranju cijelog kvarta, s obzirom na skorašnju provedbu projekata aglomeracije i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge – kazao je Jakšić.

Ministar vjeruje da su uklonjene sve prepreke za skorašnji početak revitalizacije ove darovane nekretnine.

– Inicijativom Grada i Županije napravljen je prvi korak. Potrudit ćemo se da u idućih dva tjedna Odluku pretvorimo u Ugovor na koji ćemo dobiti suglasnost DORH-a, a to je preduvjet rješavanju imovinsko-pravnih odnosa da bi jedan ovakav hvalevrijedan projekt jednog dana ugledao i svjetlo dana. Na ovaj način podići će razina obrazovanja na području Koprivnice i cijele županije – zaključio je Horvat.

zatvori