Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Daroviti učenici Osnovne škole Đuro Ester produbili svoje znanje iz informatike i matematike

U Osnovnoj školi Đuro Ester u sklopu projekta Knowledge Well tijekom proljetnih praznika, od 6. do 10. travnja, provodile su se radionice za darovite učenike petih i šestih razreda.

Školski projekti tim kojeg čine Rajna Franjo, Mihael Kivač i Saša Špoljarić, u suradnji s mentorom Tomislavom Lečekom iz Centra izvrsnosti Varaždinske županije, izradio je izvedbene kurikulume iz matematike i informatike, poručili su iz škole.

Dodali su da je na informatičkim radionicama obrađivana tema multimedije. Učenici su se upoznali s vrstama multimedije, izradama i načinima obrade audio i video zapisa te izradili svoje samostalne radove.

Matematičke radionice bile su usmjerene na područje geometrije: likove, mjerne jedinice, primjenu računanja opsega i površina u primjerima iz svakodnevnog života te istraživački rad na konkretnom primjeru.

– Učenici su pokazali veliku motivaciju i zainteresiranost za ova područja i aktivnosti koje produbljuju i dopunjavaju školske sadržaje. U evaluacijama su izrazili zadovoljstvo temama i načinom rada, a posebno su im bili zanimljivi praktični radovi kojima su pokazali naučeno na radionicama. Za rad i zalaganje mentori su im pripremili potvrde o sudjelovanju – istaknuli su u školi.

>> FOTO Koprivničke osnovne škole postale centri izvrsnosti, počele radionice za darovite učenike

Ravnateljica Sanja Prelogović zahvalila je na zalaganju svima uključenima u ovaj projekt. Učenicima je poručila kako je iznimno važno razvijati svoje sposobnosti i talente, a upravo su matematika i informatičke znanosti nositelji tehnološkog napretka.

Tako se Osnovna škola Đuro Ester, kao škola koja je prva u gradu uvela e-Dnevnik i prva je u projektu e-Škole, razvija u centar izvrsnosti za tehničke znanosti, odnosno za IT i matematiku, poručili su iz škole.

Podsjetimo da su i osnovne škole Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski počele s provođenjem svojih radionica.

zatvori