Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Koprivničke osnovne škole postale centri izvrsnosti, počele radionice za darovite učenike

Koprivničke osnovne škole postale su centri izvrsnosti iz društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti zahvaljujući projektu “Knowledge Well”.

Naime, danas su započele radionice čiji je cilj da izvrsni učenici identificirani za svako područje rade po prethodno osmišljenim programima uz vodstvo vanjskih stručnjaka i pomoć učitelja i psihologa. Učenici će također tijekom rada koristiti edukacijske materijale prethodno nabavljene za svaku školu ovisno o području centra izvrsnosti, poručili su iz Gradske uprave.

– Redovni obilasci naših škola koje su dio projekta “Knowledge Well” idu dalje. Osnovna škola Braća Radić iskoristit će proljetne praznike da radi s najdarovitijim učenicima i to iz područja povijesti i geografije. Ponosni smo na naše škole, ravnatelje, mentore i učenike – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te svim sudionicima projekta poželio uspješan rad.

Na radionicama u osnovnim školama Braća Radić, Antun Nemčić Gostovinski i Đuro Ester sudjeluju 54 učenika, odnosno po 18 u svakoj školi. U pet dana provest će se ukupno pet radionica.

– Presretan sam što su počele radionice, ovo je kruna projekta. Centri izvrsnosti dugogodišnja su želja koja se napokon ostvarila. Imamo visoko motivirane učenike i mentore, stigli su nam danas i vanjski suradnici koji će započeti s radom u centru izvrsnosti u našoj školi i to iz područja geografije i povijesti – kazao je ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac.

Spomenimo da je Grad Koprivnica vodeći partner u projektu “Knowledge Well”, koji se provodi s projektnim partnerima Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna.

zatvori