Petak, 26. travnja 2024.

Do kraja lipnja očekuje se procijepljenost stanovništva od 50 posto

Do kraja lipnja očekuje se procijepljenost stanovništva od 50 posto, a broj doza cjepiva i dalje će se distribuirati prema broju stanovnika županije.

Kazao je to ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na jučerašnjem online sastanku Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva, župana i zavoda za javno zdravstvo na temu organizacije cijepljenja.

Župan Darko Koren u raspravi je kazao kako je Koprivničko-križevačka županija do sada vrlo uspješno organizirala 12 punktova za cijepljenje na području županije.

Dodao je da je do sada na području županije prvu dozu cjepiva primilo gotovo 10.000 osoba, a drugom dozom je cijepljeno oko 3.000 osoba.

Napomenuo je da je u pripremi i šest novih punktova kojima će se u iduća tri tjedna obuhvatiti sva područja županije pri čemu dinamika cijepljenja ovisi o količinama i dostupnosti cjepiva.

>> MASOVNO CIJEPLJENJE Cilj je obuhvatiti sva područja županije u iduća tri tjedna

Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije. U tom se pogledu razgovara sa Županijskom gospodarskom komorom te se razmatraju planovi za cijepljenje zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima. Provode se i ankete u školama među prosvjetnim djelatnicima kako bi se utvrdila zainteresiranost za cijepljenje, poručili su iz Službe ureda župana.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasak je stavio na pripremu prihvaćanja najavljenih većih količina cjepiva.

Spomenimo da su na sastanku osim župana sudjelovali i zamjenik župana te načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

zatvori