Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MASOVNO CIJEPLJENJE Cilj je obuhvatiti sva područja županije u iduća tri tjedna

U iduća tri tjedna u Podravini i Prigorju organizirat će se procjepljivanje većeg broja stanovnika protiv bolesti COVID-19.

Zaključak je to jučerašnje koordinacije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je načelnik Ratimir Ljubić kazao da je cilj u navedenom razdoblju obuhvatiti sva područja županije te da dinamika cijepljenja i dalje ovisi o količinama cjepiva koje bi kroz travanj i svibanj trebale stići u većim količinama.

– Novi punktovi za cijepljenje bit će u općinama Sokolovac, Novigrad Podravski koji će obuhvatiti i Virje, Molve i Hlebine, zatim Đelekovec koji će obuhvatiti Drnje i Legrad te u gradovima Koprivnici, Đurđevcu koji će obuhvatiti i Ferdinandovac i Križevcima.

Načelnik je spomenuo da je unatoč vidljivom povećanju broja novozaraženih koronavirusom situacija i dalje stabilna u Podravini i Prigorju, no trend povećanja poziva na oprez i dodatne napore u pridržavanju mjera epidemiološke prevencije kako bi zdravstvena slika županije i dalje ostala stabilna.

Ljubić je podsjetio i na Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koja je na snazi do 15. travnja.

– Odlukom se zabranjuje održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, a između ostalog zabranjuju treninzi i sva natjecanja u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja – objasnio je Ljubić.

Spomenimo da je, prema podacima stožera, do sada na području županije prvu dozu cjepiva primilo 9.535 osoba, a drugom dozom je cijepljeno 2.802 osobe.

zatvori