Petak, 24. svibnja 2024.

Udruga Osmijeh uz pomoć donacija nastavila s provedbom terapijskog jahanja

S dolaskom toplijeg vremena Udruga Osmijeh je ponovno započela s provedbom programa “Jahanjem do osmijeha” kojim se provode terapije na konju za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

– U udruzi Osmijeh i više je nego radno kako bi naše terapijske aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom provodile što profesionalnije i na opće zadovoljstvo svih sudionika, a najviše naših malih – velikih jahača – poručili su iz Udruge za terapijsko jahanje Osmijeh.

Za siguran početak i provedbu programa Udruga Osmijeh je dobila dvije donacije. Dobivena novčana sredstva iskorištena su za nabavku potrebne opreme za tri konja terapeuta – Camillu, Muzu i Dorinu.

– Ove donacije omogućile su nam nabavku specijalizirane opreme koja nam je nedostajala, kupnju dodataka prehrani i preventivne veterinarske zahvate (antiparazitski tretmani i vakcinacija protiv zaraznih bolesti) za održavanje dobre kondicije i zdravlja naših konja terapeuta, ali i osigurale provedbu terapijskih aktivnosti u sljedeća tri mjeseca – napomenuli su iz udruge.

>> Udruga Osmijeh u problemima: Mjere ne pomažu udrugama koje nemaju registriranu gospodarsku djelatnost

Podsjetimo, Udruga Osmijeh se prošle godine našla u velikim financijskim problemima zbog čega je kobila Dorina stavljena na prodaju. Ipak, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi ostala je u udruzi te je prikupljen novac za njezino uzdržavanje. No, tu nisu nestale sve poteškoće za ovu neprofitnu udrugu koja opstaje upravo zbog raznoraznih donacija i natječaja.

– Svjesni smo da je i ova godina puna izazova i da je za male neprofitne udruge kao što je naša pravo umijeće osigurati potrebna sredstva za opstanak od mjeseca do mjeseca. No, donacije nam pokazuju važnost našeg postojanja i motiviraju nas da ne odustajemo – poručili su iz Osmijeha i dodali da uz svakodnevne treninge pripremaju, pišu i apliciraju program terapijskog jahanja na sve dostupne natječaje.

zatvori