Četvrtak, 25. travnja 2024.

IZVANREDNA SJEDNICA Članovi Županijske skupštine održat će žurni sastanak na temu Piškornice

Na inicijativu Kluba SDP-a i Hrvatskih laburista sazvana je izvanredna sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Termin sjednice dogovoren je na jučerašnjoj koordinaciji klubova članova Županijske skupštine. Održat će se 9. ožujka s početkom u 16 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica, a glavna će tema biti realizacija projekta RCGO Piškornica.

Podsjetimo, sjednica je morala biti sazvana nakon što je Klub SDP-a i Hrvatskih laburista prikupio 14 potpisa članova Županijske skupštine. Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer poručio je da stanovnici Podravine i Prigorja imaju pravo znati u kojoj je fazi projekt RCGO Piškornica te podsjetio da je početkom 2021. godine u javnost i medije izašla informacija da Podravini prijeti ekološka katastrofa zbog onečišćenja tla i voda, što je očito uzrok nestručne i neadekvatne tehnologije te sumnjivog poslovanja javne tvrtke Piškornica.

>> Kešer: Prikupili smo potpise, u roku 15 dana očekujemo izvanrednu sjednicu o Piškornici

Dodajmo da je jučerašnju koordinaciju vodio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te je usuglašen prijedlog dnevnog reda na kojemu će se pronaći tri točke, poručuju iz Službe ureda župana.

Koordinaciji su prisustvovali župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić, potpredsjednici Županijske skupštine Verica Rupčić i Marijan Ružman, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, predsjednik kluba članova HSU-a, HNS-a, a ujedno i nezavisni član tog Kluba Matija Zamljačanec te predsjednik Kluba nezavisnih članova Željko Lacković.

Zbog teme, koordinaciji su prisustvovali i direktor tvrtke RCGO Piškornica Mladen Ružman te direktor tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. Marijan Blažok.

zatvori