Petak, 26. travnja 2024.

Kešer: Prikupili smo potpise, u roku 15 dana očekujemo izvanrednu sjednicu o Piškornici

Na inicijativu Kluba SDP-a i Hrvatskih laburista prikupljeno je 14 potpisa članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije što je dovoljno za sazivanje izvanredne sjednice o temi Piškornice.

Rekao je to Mladen Kešer, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije, i dodao da traže od predsjednika Skupštine Željka Pintara da u roku 15 dana sazove sjednicu na čijem će se dnevnom redu naći razmatranje izvješća o poslovanju RCGO Piškornica d.o.o. i Piškornica sanacijsko-odlagalište d.o.o., zatim  razmatranje izvješća o zagađivanju vode utjecajem odlagališta otpada odloženog na Piškornici te odgovornost predsjednika skupštine RCGO Piškornica koprivničko-križevačkog župana Darka Korena za nezakonitosti koje je počinio direktor Mladen Jozinović.

Kešer napominje da stanovnici Podravine i Prigorja imaju pravo znati u kojoj je fazi projekt RCGO Piškornica.

>> Kešer prikuplja potpise za sazivanje izvanredne skupštine o Piškornici

Podsjetio je da je početkom 2021. godine u javnost i medije izašla informacija da Podravini prijeti ekološka katastrofa zbog onečišćenja tla i voda, što je očito uzrok nestručne i neadekvatne tehnologije te sumnjivog poslovanja javne tvrtke Piškornica d.o.o. kojoj je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

– Na temelju toga 13. siječnja poslali smo dopis predsjedniku Županijske skupštine Pintaru i županu Korenu u kojem tražimo da hitno sazovu izvanrednu sjednicu. Nisu ju sazvali pa smo pokrenuli inicijativu prikupljanja potpisa. Osim našeg kluba, svoj potpis dali su i članovi HSS-a te članovi kluba vijećnika Željko Lacković – nezavisne liste i član skupštine Dejan Kutičić – zaključio je Kešer.

zatvori