Traju radovi na sanaciji vlage i rekonstrukciji podruma zgrade Muzeja grada Koprivnice u sklopu projekta ‘ReVITAlize’.

Radovi su počeli prvog dana ožujka, a jučer su ih obišli gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i direktor tvrtke coARt Mirko Patrčević, piše na stranicama Gradske uprave.

– Riječ je o velikom europskom projektu kojim ćemo obnoviti drenažne sustave i instalacije, odnosno sve ono što nas je mučilo u muzejskom prostoru, a ticalo se vlage. Podrumske prostorije uredit ćemo u reprezentativan prostor za građane našeg grada i za sve one koji će nas posjećivati i htjeti vidjeti što to Podravina i Koprivnica imaju u svojoj kulturnoj baštini, u kulturnoj ponudi – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Riječ je o radovima vrijednima otprilike 1.8 milijuna kuna, a trenutno se radi na obijanju stare žbuke oštećene vlagom u podrumu muzeja, čišćenju zidova i stropova od ostataka morta i prašine. Od vanjskih radova izvedeni su iskopi uz temelje zgrade za postavljanje drenažnih cijevi.

>> POTPISAN UGOVOR Počinje obnova koprivničkog muzeja vrijedna 1,8 milijuna kuna

Projekt “ReVITAlize” je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji. Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 7,5 milijuna kuna, dok dio koji se odnosi na Grad i Muzej iznosi nešto više od 4 milijuna kuna.