Srijeda, 24. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Počinje obnova koprivničkog muzeja vrijedna 1,8 milijuna kuna

Izvođač radova za obnovu zgrade Muzeja grada Koprivnice je odabran, danas su potpisani ugovori i uskoro počinju radovi.

– Prva faza su građevinski radovi izvan objekta koji se odnose na izradu drenažnog sustava i pripadajućih instalacija, dok se druga faza radova odnosi na unutarnje radove i to uređenje podrumskog prostora gdje će se prostor urediti do konačne funkcije – objasnio je Mirko Patrčević, direktor tvrtke coARt koja je odabrana temeljem postupka javne nabave.

U sklopu projekta u podrumskom dijelu uspostavit će se stalni muzejski postav na temu sakralnosti i vinogradarstva te će se nabaviti oprema koja će najadekvatnije odgovoriti na potrebe suvremenog muzejskog postava kako bi se razvila atraktivna turistička ponuda.

>> RADOVI PRED VRATIMA Idući mjesec u planu je početak energetske obnove koprivničkog muzeja

– Ovi radovi zasigurno će biti zamašnjak u obnovi kulturne baštine u prostoru koji imamo, a tiče se cjelovitih zahvata na uređenju i formiranju Muzejskog trga – kazao je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin te napomenuo kako se trenutno radi i na pokretanju nabave za izradu interpretacijskog plana.

>> PROJEKT REVITALIZE Obnova koprivničkog muzeja počinje na proljeće, prvi na redu je podrum

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je da je projektom omogućena energetska obnova zgrade, a ono što je lijepi dodatak je da će i podrum muzeja dobiti novi izgleda i novu kvalitetu u promicanju tradicije naših krajeva.
Spomenimo da je vrijednost radova na sanaciji vlage i rekonstrukcije podruma muzeja nešto veća od 1,8 milijuna kuna.

zatvori