Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Davor Božinović: Produžujemo mjere do 31. ožujka, dvije su novosti

Epidemiološke mjere produžuju se do 31. ožujka, a novost su održavanje sportskih natjecanja na otvorenom u nižem rangu te najveći dopušteni broj osoba na kulturnim programima.

Rekao je to na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dodao da je riječ o četiri odluke.

– Mijenja se odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nužne mjere radi sprječavanja širenja virusa. Zatim tu je odluka o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza u RH. Radi se o horizontalnim odlukama koje se primjenjuju na području cijele Hrvatske i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka – objasnio je Božinović.

Dodao je da su sve uvedene nužne epidemiološke mjere su ostale iste, osim što će se najveći dopušteni broj osoba koji će moći biti prisutan na kulturnim programima i izvedbama određivati u preporukama HZJZ-a koji će taj najveći dopušteni broj moći smanjivati ili povećavati ovisno o epidemiološkoj situaciji.

>> SLUŽBENO JE Za vikend se vraća županijski nogomet, ali bez gledatelja

Isto tako, sa sutrašnjim danom dozvoljena su sportska natjecanja na otvorenom i to za niži rang natjecanja, ali uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i bez prisustva gledatelja.

zatvori