Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SLUŽBENO JE Za vikend se vraća županijski nogomet, ali bez gledatelja

Sa sutrašnjim danom dozvoljena su sportska natjecanja na otvorenom i to za niži rang natjecanja, ali uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i bez prisustva gledatelja.

Rekao je to danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dodao da je takvu odluku Nacionalni stožer civilne zaštite donio prvenstveno zbog djece i mladih sportaša.

Iz Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije poručili su da bi se ovog vikenda tako trebale igrati zaostale utakmice županijskih liga između Mladosti iz Sigeca i Tomislav Radnika te Borca iz Imbriovca i Drave iz Novigrada Podravskog, dok bi se sljedećeg vikenda trebale odigrati utakmice između Tomislav Radnika i Miklinovca, Mladosti iz Sigeca i hlebinske Lipe, novigradske Drave i Osvita, Bratstva i Sloge, Prekodravca i Mladosti iz Molvi, Rudara iz Glogovca i herešinskog Omladinca, Prugovca i Mladosti iz Koprivničkih Bregi.

Proljetni dio prvenstva bi trebao početi 28. ožujka za sve seniorske lige.

Spomenimo da u glasniku Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije stoji da bi se u nedjelju trebala odigrati utakmica između Ferdinandovca i Tehnika Koprivnice u sklopu Četvrte međužupanijske nogometne lige BJ-KC-VT.

Dodajmo da je Božinović ujedno predstavio i koje četiri odluke danas donosi stožer.

– Mijenja se odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode nužne mjere radi sprječavanja širenja virusa. Zatim tu je odluka o izmjeni javne organizacije prijevoza putnika, izmjena odluka o posebnom uvođenju organizacije rada za djelatnost trgovine i odluka o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza u RH. Radi se o horizontalnim odlukama koje se primjenjuju na području cijele Hrvatske i primjena za sve odluke se produžuje do 31. ožujka, a stupaju na snagu 13. ožujka – objasnio je Božinović.

Dodao je da su sve uvedene nužne epidemiološke mjere ostale iste, osim što će se najveći dopušteni broj osoba koji će moći biti prisutan na kulturnim programima i izvedbama određivati u preporukama HZJZ-a koji će taj najveći dopušteni broj moći smanjivati ili povećavati ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Tekst pripremile Adela Zember i Tea Jurković.

zatvori