Utorak, 29. listopada 2024.

VIDEO Mali i veliki Nemčići priredili virtualnu svečanost Putositnice 2020.

Svečanost Putositnice 2020. ove je godine organizirana virtualnim putem u organizaciji Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski na samo Valentinovo.

Podsjetimo, rad “Baka Zagorje” učenice Osnovne škole Đuro Ester Alegre Hammoud odabran je među pet nagrađenih najljepših dječjih putopisa.

– Po prvi puta se nismo uživo sreli s najuspješnijim putopiscima i njihovim mentorima u našoj školi. Prošla je godina bila drugačija, morali smo se puno prilagođavati, radovi su stizali pa nisu, rok smo produžili i nije nam žao. Svakome tko pogleda i posluša našu ovogodišnju virtualnu svečanost uvidjet će zašto. Ponosna sam i sretna što smo uspjeli u nakani da prikažemo dječje stvaralaštvo i njegovanje materinjeg jezika i dijalekta te ljubav prema našim prirodnim ljepotama i običajima naše domovine – kazala je ravnateljica Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Gordana Gazdić-Buhanec.

Učenici koji su sudjelovali u toj avanturi bili su Zita Crljenica, Petra Salajpal, Ana Šimunija, Jakov Jurić i Gregor Gašparić, koprivnički dječji gradonačelnik.

Spomenimo da su snimateljice Klara Kovačić i Katja Kovač te snimatelj i montažer Marko Kovač marljivo snimali u Muzeju grada Koprivnice, a njihova voditeljica Karmen Bardek pomogla im je pri montiranju radijske i filmske snimke te ih podlagala materijalima iz arhive. Rezultat je topla priča o uspješnoj djeci i učiteljima koji vole svoj poziv.

Dodajmo da su u pisanju putopisa sudjelovali učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola s područja Hrvatske, a književni žanr bio je putopis s temom Putositnice s putovanja Hrvatskom.

Slušaj uživo
zatvori