Četvrtak, 18. travnja 2024.

Rad Alegre Hammoud jedan od najljepših dječjih putopisa

Rad “Baka Zagorje” učenice Osnovne škole Đuro Ester Alegre Hammoud odabran je među pet nagrađenih najljepših dječjih putopisa Putositnice 2020.

Kako su poručili iz Osnovne škole Đuro Ester, u pisanju putopisa sudjelovali su učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola s područja Hrvatske. Dodali su da je književni žanr putopis s temom Putositnice s putovanja Lijepom Našom.

Na natječaj su još prijavljeni i poslani radovi učenica Osnovne škole Đuro Ester Marije Abramović (8.a), Ane Vondraček (8.b) i Klare Jelovčan (8.d).

Spomenimo da natječaj organizira Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski u spomen na hrvatskoga putopisca Antuna Nemčića pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– S velikom zahvalnošću i ponosom dočekali smo svaku omotnicu koja je dolazila u školu s natpisom za natječaj Putositnice. Svaka omotnica, svaka rečenica i svaka riječ tkala je i ovogodišnju priču s puta po Hrvatskoj. Povjerenstvo je ovaj puta imalo zaista težak zadatak predložiti najbolje – poručili su iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

Svečanost predstavljanja najljepšeg dječjeg putopisa bit će u virtualnom okruženju na stranici škole Antun Nemčić Gostovinski na Valentinovo 14. veljače.

zatvori