Subota, 18. svibnja 2024.

Online edukacija za liječnike primarne prakse o primjeni antibiotika

Online edukacija o upotrebi antibiotika za liječnike primarne prakse održana je u petak u županijskoj upravi.

Riječ je o edukaciji u sklopu kampanje “Upravljanje primjenom antimikrobnih lijekova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Koprivničko-križevačkoj županiji” koju su održale autorice Darija Kuruc Poje iz bolničke ljekarne Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, dr. Vesna Mađarić s Odjela infektologije Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek i dr. Vlatka Janeš Poje iz Službe za mikrobiologiju Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Iz Službe ureda župana podsjećaju da je riječ o kampanji koju je financijski i organizacijski podržala Koprivničko-križevačka županija kako bi se opću i stručnu javnost upozorilo na štetnost koju uzrokuje prekomjerno korištenje antibiotika u liječenju.

Spomenimo da je kampanja predstavljena prošlog tjedna, a tom prilikom istaknuto je da je iznimno važno prenijeti javnosti poruke o odgovornoj i racionalnoj potrošnji jednog od najvećih otkrića u medicini i civilizaciji općenito – antibiotika.

>> NERACIONALNA POTROŠNJA ANTIBIOTIKA Nakon koronavirusa prijeti problem otpornih bakterija

– Zbog nemogućnosti održavanja edukacija i tribina uživo zbog epidemioloških mjera, kroz sljedećih mjesec dana u ordinacijama će se dijeliti edukativni letci namijenjeni informiranju građana i zdravstvene zajednice – poručuju iz Službe ureda župana.

Izvor: kckzz.hr
zatvori