Subota, 27. travnja 2024.

Kešer: Korena može biti sram, nema morala, ne mogu vjerovati da je sebe stavio ispred onkoloških bolesnika

Na činjenicu da se koprivničko-križevački župan Darko Koren cijepio preko reda da se doza ne baci, reagirao je Mladen Kešer, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

– Zaprepašten sam činjenicom da se Koren u tajnosti cijepio preko reda u Koprivnici i to najpouzdanijim cjepivom Pfizer BioNTech koje ima najbolju zaštitu, a ljudima starijima od 65 godina zajedno sa županijskim stožerom na čelu s Ratimirom Ljubićem šalje cjepivo AstraZeneca – rekao je Kešer.

Dodao je kako zna da aktualni župan nema morala, no, kako kaže, ne može vjerovati da je sebe stavio ispred onkoloških bolesnika, starih i nemoćnih te ljudi iz domova za starije i nemoćne.

>> REDOSLIJED CIJEPLJENJA Dr. Vadla: Osoba se nije pojavila na punktu pa sam pozvala župana da se cijepi da doza ne propadne

– Svi smo napali i osudili rektora Damira Borasa koji je dao cijepiti sebe i svoju suprugu pod isprikom “da se ne baci”. Evo, isto je učinio i Koren. U tajnosti je primio cjepivo misleći da se neće saznati. Može ga biti sram i nema ni morala ni suosjećanja prema potrebitima. Pitam se kako će pogledati u oči ljudima koji prema planu Vlade i Nacionalnog stožera civilne zaštite imaju pravo biti prvi cijepljeni u svim našim gradovima i općinama – pita se Kešer.

Napominje da liječnici moraju kontaktirati svoje pacijente prema listi prednosti i istovremeno mora biti omogućeno cijepljenje u gradovima i općinama i svakako je potrebno voditi računa o vrsti cjepiva po godištima.

zatvori