Petak, 26. travnja 2024.

GRADSKA SJEDNICA Vijećnici se u ovom sastavu danas okupljaju po posljednji put

Pred gradskim je vijećnicima prva ovogodišnja sjednica, ujedno i posljednja u ovom sazivu. Većina je točaka dnevnog reda tehničke prirode, no zbog nekih će se odluka promijeniti buduće funkcioniranje Gradske uprave i vijeća.

– Zbog predstojećih lokalnih izbora i raspuštanja vijeća koprivnički će se vijećnici u ovom sastavu najvjerojatnije okupiti po posljednji put. Stoga ćemo danas obraditi sve ono što se mora obraditi kako se ne bi desilo da Gradsko vijeće bude raspušteno krajem ožujka ili početkom travnja, a mi neke stvari nismo riješili. Moralo bi se nešto doista nepredviđeno dogoditi da imamo još jedno izvanredno vijeće, to bi eventualno moglo biti nešto vezano uz europske fondove – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i dodao da će na dnevnom redu prve ovogodišnje sjednice biti izvješća vezana uz djelatnosti i događanja tijekom prošle godine.

Koprivnički će vijećnici tako danas glasati o korištenju javnog novca u obrazovnom, kulturnom i sportskom životu grada u prošloj godini, a raspravljat će i o radu gradonačelnika Mišela Jakšića tijekom posljednjih šest mjeseci 2020. No, najzanimljivije i najvažnije točke dnevnog reda bit će vezane uz promjenu Statuta Grada Koprivnice i Poslovnika Gradskog vijeća, napominje Pal.

Ivan Pal. Snimio Marko Posavec.

– Oni koji malo više prate događanja u politici znaju da se poslije sljedećih izbora mijenja Zakon o lokalnoj samoupravi pa tako više nećemo imati gradonačelnika i dvije zamjenice već samo jednog zamjenika ili zamjenicu. Isto tako, s obzirom na broj stanovnika smanjuje se i broj članova i članica Gradskog vijeća s 21 na 19 – rekao je Pal i potom izdvojio neke zanimljive brojke vezane uz rad Gradskog vijeća.

Naime, Gradsko vijeće je u ovom sazivu konstituirano 21. lipnja 2017. godine. Današnja će sjednica biti 29. po redu, dvije su bile tematske, a dvije su zbog epidemije koronavirusa održane elektronski, što se dogodilo po prvi puta otkad postoji koprivničko Gradsko vijeće. Na njima su obrađene ukupno 733 točke dnevnog reda.

– Važno je reći da su vijećnici i vijećnice marljivo radili unutar Gradskog vijeća jer ni kod jedne sjednice nismo imali slučaj da nije bilo kvoruma. Prema tome, mislim da je Gradsko vijeće ispunilo svoju ulogu – kazao je Pal.

Dodajmo da će se današnja sjednica Gradskog vijeća održati s početkom u 16 sati u koprivničkom Domu mladih, a ovdje ćete ju moći pratiti uživo.

zatvori