Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Prvu dozu cjepiva primili članovi žurnih službi koji pomažu u Sisačko-moslavačkoj županiji

Članovi koprivničko-križevačkih žurnih službi koji sudjeluju u akcijama pomoći u potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji primili su u petak prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Riječ je o 40-ak djelatnica i djelatnika HGSS-a, Crvenog križa i vatrogasaca koji će nakon dva tjedna primiti i drugu dozu, poručuju iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, stožer je na prošlotjednoj koordinaciji sukladno uputama Ministarstva zdravstva definirao punktove na kojima će se provoditi cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije.

>> Punkt za cijepljenje protiv koronavirusa u dvorani Srednje škole Koprivnica

– Cijepljenje će se provoditi prema planu cijepljenja prioritetnih skupina i u skladu s raspoloživim količinama i dinamikom dolaska cjepiva. U gradovima su definirana tri glavna punkta – dvorana u Srednjoj školi Koprivnica, dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i dvorana Strukovne škole Đurđevac, dok će se u općinama cijepljenje provoditi u prostorijama društvenih i vatrogasnih domova – objašnjavaju u stožeru.

Dodaju da s obzirom na to da je proces cijepljenja stanovništva velik zahvat koji će trajati cijelu godinu, u suradnji stožera, Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, liječnicima cjepiteljima primarne zdravstvene zaštite i koncesionarima izdana je i detaljna uputa kako se što bolje pripremiti za provedbu cijepljenja.

zatvori