Petak, 19. travnja 2024.

Punkt za cijepljenje protiv koronavirusa u dvorani Srednje škole Koprivnica

Cijepljenje protiv koronavirusa na koprivničkom području provodit će se u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Rečeno je to na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Poduzete su sve aktivnosti u pripremi punktova na kojima će se provoditi cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije. Cijepljenje će se provoditi prema planu cijepljenja prioritetnih skupina, cijelim procesom će koordinirati županijski Zavod za javno zdravstvo, a sudjelovat će svi cijepitelji u svojim ambulantama i mobilnim timovima iz županijskog Doma zdravlja, privatne prakse liječnika opće medicine, medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo – poručili su iz stožera.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, istaknula je da su dosad procijepljene ukupno 1.262 osobe – 410 zaposlenika Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, 137 djelatnika županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu te 699 korisnika i zaposlenika domova za starije i nemoćne na području županije, koji su imali prioritet u cijepljenju jer su ugrožena skupina.

– Čim budu osigurane dovoljne količine cjepiva, svi zainteresirani će se procijepiti, što se posebno odnosi na osobe iz sustava zdravstva i socijalne skrbi. Interes za cijepljenje doista je velik i stalno se traži doza cjepiva više. Dinamika cijepljenja po punktovima odvijat će u skladu s raspoloživim količinama cjepiva i definiranim prioritetnim skupinama, a mi smo potpuno spremni što se tiče opreme i ljudstva – istaknula je Vadla i dodala da što se tiče dinamike zaprimanja cjepiva, nove se doze očekuju početkom i krajem veljače, a uz cjepivo tvrtke Pfizer/BioNTech, koje se sada koristi, u veljači je najavljen i dolazak cjepiva tvrtke Moderna.

Spomenimo da su punktovi organizirani i u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, dok će se u općinama cijepljenje provoditi u prostorijama društvenih i vatrogasnih domova.

zatvori