Petak, 18. listopada 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule dvije osobe s koronavirusom, novozaraženih je 27

U koprivničkoj bolnici preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus, a nakon pristiglih nalaza potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na našem području trenutno je aktivno 788 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 205 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 88 osoba. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus rođene 1941. godine koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka epidemije na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4.294 slučajeva, a ukupno je obavljeno 13.826 testiranja.

Podsjetimo, u subotu su na snagu stupile mjere kojima se ograničava broj ljudi u trgovinama i trgovačkim centrima, a vrijedit će do 10. siječnja.

>> Od subote nova ograničenja za trgovine i trgovačke centre

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Slušaj uživo
zatvori