Subota, 11. svibnja 2024.
Home Aktualno VIDEO Članovi KUD-a Rudar iz Glogovca priključili se novom plesnom izazovu

VIDEO Članovi KUD-a Rudar iz Glogovca priključili se novom plesnom izazovu

0
VIDEO Članovi KUD-a Rudar iz Glogovca priključili se novom plesnom izazovu
Članovi kulturno-umjetničkog društva Rudar iz Glogovca priključili su se novom plesnom izazovu.

U četvrtak su članovi KUD-a uspješno odradili snimanje za smotru malih vokalnih skupina, a u nedjelju i za tamburaške sastave.

– Zahvaljujemo svim članovima na radu, trudu i ljubavi, a sve to ne bi bilo moguće bez DvisioN ekipe za snimanje kojoj se zahvaljujemo na strpljenju i na ovom predivnom videu u nastavku – poručili su iz društva.

KUD Rudar osnovan je 2001. godine, a u njemu djeluje šest sekcija: dramska, dječja i velika folkolorna, tamburaška, likovno-kreativna Glogov zdenac i ženska vokalna skupina Rudarice.

– Društvo proizvodi koreofrafirani folklor. U svom repertoaru imamo koreografije Podravine, Zagorja, Međimurja, Bilogore i Posavine od toga posjedujemo i fonduse narodnih nošnji tih krajeva. Svake godine organiziramo večer folklora koje je i međunarodnog karaktera. Redovno sudjelujemo na svim smotrama i manifestacijama diljem lijepe naše, ali i šire. Velika folklorna skupina tako je nastupala u Njemačkoj, Makedoniji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj – kazao je predsjednik društva Zvjezdan Draganić.

Dodao je i da se u njihovom društvu svira dosta tradicijskih glazbala koje predsjednik Draganić sam podučava poput gajdi, duda, raznih tamburica i ostalih žičanih te puhačkih glazbala.

Svi ovi ljudi daju komadić sebe i svoga vremena kako bi očuvali tradiciju za buduće naraštaje, a zauzvrat ne traže baš ništa, ali imaju pravo bogatstvo. Stekli su puno poznanstava, toplih prijatelja, čistu pozitivu, bijeg od svakodnevnice i proputovali puno.

– Dopusti sebi da se zabavljaš. Čekamo baš tebe svaki četvrtak u 20:30 – pozivaju iz KUD-a Rudar.

zatvori