Subota, 12. listopada 2024.

Potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju, preminula je jedna osoba

Nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, u općoj populaciji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet, a bila je štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Keris iz Legrada – poručili su iz stožera.

Dodali su da je na našem području trenutno aktivno 140 slučajeva, 11 osoba je oporavljeno od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa u našoj županiji zabilježen je ukupno 471 slučaj bolesti COVID-19.

Članovi stožera podsjećaju kako danas, u utorak, na snagu stupa Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

S obzirom na epidemiološku situaciju i pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa, članovi stožer apeliraju na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju fizičku distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Slušaj uživo
zatvori