Subota, 12. listopada 2024.

Ksenija Ostriž: Tržnica se neće zatvarati, ali na ulazu će biti redar koji će kontrolirati broj kupaca

Pooštrene epidemiološke mjere jučer su stupile na snagu.

Podsjetimo, jedna od njih je fizičko distanciranje i izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom i 1,5 metra na otvorenom prostoru. Isto tako, donesene su i nužne epidemiološke mjere koje se tiču ograničavanja okupljanja.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž rekla je Dravi.info da se one ne odnose na rad koprivničke Gradske tržnice. Objasnila je da se mjere o ograničavanju okupljanja odnose na okupljanja koja ne ulaze u gospodarsku djelatnost. Napomenula je da si ne možemo i ne smijemo dopustiti da se normalan život potpuno zaustavi.

Snimio Marko Posavec.

– Dakle, na tržnicama, u šoping centrima i u trgovinama, s obzirom na kvadraturu, uvijek će biti prisutno više od 15, 30 ili 50 ljudi. Osim u malim trgovinama gdje je jasno istaknuto koliko ljudi može istovremeno biti u prostoru. To su procjene epidemiologa prema kojima treba imati četiri kvadratna metra po osobi koja bi trebala svima nama jamčiti dovoljan razmak da možemo obaviti sve ono što trebamo, a da se međusobno ne zarazimo – objasnila je Ostriž.

Istaknula je da se prema tome bliskim kontaktom smatraju osobe koje su na manjem razmaku od dva metra jedna kraj druge bile dulje od 15 minuta.

– Mislim da svi možemo obaviti kupovinu na tržnici bez da uzimamo podatke, uz pridržavanje mjera. Na ulazu će biti redar koji će kontrolirati broj kupaca na tržnici, no zasad nećemo uvoditi nikakve pojačane ili strože mjere od nacionalnih preporuka – zaključila je.

Slušaj uživo
zatvori