Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Diljem Podravine ovog se tjedna nastavljaju dezinsekcije komaraca

Diljem Koprivničko-križevačke županije ovaj tjedan nastavlja se dezinsekcija komaraca. Nakon što je prošlog tjedna zaprašivanje provedeno u brojnim naseljima o čemu smo već pisali, ovog tjedna ubijanje malih krvopija nastavlja se u općinama Virje, Molve, Peteranec, Drnje i Novigrad Podravski.

Ovotjedno zaprašivanje komaraca počelo je u utorak u Općini Peteranec. Dezinsekcija se nastavlja u Općini Drnje u srijedu od 19 do 24 sata.

Ubijanje krvopija nastavlja se u četvrtak u općinama Virje i Molve. U Molvama će se dezinsekcija obavljati od 19 do 24 sata, dok će se dezinsekcija u Virju provoditi od 20 sati.

Novigrad Podravski bit će posljednja općina ovog tjedna koja će odahnuti od malih krvopija. Tamo će se dezinsekcija provesti u petak od 19 do 24 sata.

Dodajmo kako će se dezinsekcija u svim mjestima provesti sa zemlje metodom toplog zamagljivanja. Građani se mole da tijekom dezinsekcije ne izlaze iz kuća te da zatvore prozore i vrata svojih domova. Također, općine mole pčelare da zatvore košnice ili ih premjeste ako su u naseljenim dijelovima naselja.

U slučaju loših vremenskih uvjeta zaprašivanja će se odgoditi za drugi termin kada će uvjeti biti povoljniji.

zatvori