Petak, 26. travnja 2024.

Izložba radova mlade Sare Bednaić u izlozima Knjižnice i čitaonice Fran Galović

Izložba mlade Koprivničanke Sare Bednaić postavljena je u izlozima Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ Koprivnica, u okviru projekta ‘Prostor za vas’.

>> SARA BEDNAIĆ Mlada Koprivničanka portrete crta kao pravi profesionalac, ‘Omiljeni mi je osjećaj vidjeti izraze lica onih kojima su crteži namijenjeni’

Sara Bednaić crtanjem se bavi od svoje devete godine kada se priključila Likovnom klubu Paleta. Njena ljubav prema olovci i kistu primijećena je već u prvome razredu osnovne škole. Iza sebe ima puno osvojenih nagrada na likovnim natječajima. Svoju budućnost vidi u svijetu računala i linija kodova, ali će crtanje i slikanje uvijek biti njena prva ljubav i bijeg od stresa i svakodnevice. Iako je još uvijek u potrazi za svojim stilom koji polako razvija, nada se da će naši sugrađani htjeti biti dio njenog malog kretivnog putovanja i kroz ovu izložbu te prateći njen rad putem Instagram profila sarabednaic_drawings.

Sarine radove možete razgledati do 15. kolovoza.

Pod motom “Predstavi se, inspiriraj, pokreni!” knjižnica nudi mladima (i svima koji se tako osjećaju) mogućnost da uz događanje ili izložbu u izlogu knjižnice predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima. Cilj je projekta potaknuti mlade na stvaralaštvo, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati. Projekt je inspiriran sličnim projektima koje su koprivničke knjižničarke Danijela Petrić i Maja Krulić Gačan upoznale tijekom Erasmus+ studijskog posjeta knjižnicama u Danskoj i oduševljene su dosadašnjim odazivom sudionika i pozitivnim reakcijama publike.

“Pozivamo sve zainteresirane da se i dalje javljaju, pripremaju svoje izložbe, predstavljaju literarne radove ili organiziraju radionice tijekom kojih će posjetiteljima predstaviti svoje vještine”, poručuju iz knjižnice.

zatvori