Subota, 27. travnja 2024.

Filip Lovković, trener u Školi nogometa Grada Koprivnice: Svaki mladi budući nogometaš moći će uživati u svakom treningu i utakmici

Nastavljamo s predstavljanjem trenera u Školi nogometa Grada Koprivnice.

Nakon Gorana Ogrizovića na redu je Filip Lovković.

– Tata mi je igrao nogomet pa je mene i mog brata od najranijih dana upoznao s tom čudnovatom igrom. U dobi od sedam godina upisao sam se u Slavenovu nogometnu školu, gdje sam ostao sve do izlaznih juniora – opisao je Filip svoje nogometne početke.

U kojim si sve klubovima igrao?

– Nakon odlaska iz Slavenove škole, pristupio sam trećeligašu Podravcu iz Virja. Tijekom studija i kasnije igrao sam u nekoliko klubova iz županijskih liga, a trenutačno sam član četvrtoligaša Tehnike-Koprivnice u kojem su ipak veća očekivanja i ozbiljniji pristup radu nego što je to slučaj u klubovima županijskog ranga.

Što te privuklo trenerskom poslu i radu s djecom?

– A kaj bum, volim se baviti nogometom i u tome se vidim i dalje, i to tako da prenosim naučeno znanje na sljedeće generacije i buduće nogometaše.

Kakve su ti trenerske ambicije?

– Jednostavno, želim biti najbolji jednog dana. Svjestan sam da mi je za to potrebno još puno rada i učenja. Dosad sam godinu dana bio trener mlađih pionira u NK Starigradu.

Kakva su tvoja očekivanja u novoj Školi nogometa Grada Koprivnice?

– Mislim da je projekt odličan i da će svaki mladi budući nogometaš moći uživati u svakom novom treningu i utakmici, a to je dobra podloga za napredak svakog pojedinca ili skupine sportaša – zaključuje Filip Lovković.

(Škola nogometa Grada Koprivnice)

zatvori