Petak, 10. svibnja 2024.

Planinari danas hodaju novigradskim stazama i otvaraju program proslave Dana općine

Zbog koronavirusa neće biti koncerata Psihomodo Popa i Učiteljica

Tradicionalnim izletom ‘Novigradskim stazama’, planinari HPD-a Bilo s prijateljima, ljubiteljima prirode i zdravog života otvorili su ovogodišnji program proslave Dana općine Novigrad Podravski.

Njihova bi se hodnja negdje u ovim trenucima trebala privoditi kraju. Inače, riječ je o izletu koji Bilo organizira svake godine početkom ljeta, a ovo mu je bilo već 11. izdanje. Trasa nije uvijek ista, ali obično se ide od Koprivničkih Bregi preko Glogovca pa hrptom Bilogore do novigradske piramide i dolje do Novigrada pa vlakom natrag u Koprivnicu.

Središnji događaj ovogodišnjeg Dana općine trebali su biti koncerti Psihomodo PopaUčiteljica. No, zbog novog širenja koronavirusa, po preporuci Stožera civilne zaštite koncerti su odgođeni.

– Planiramo samo one programe koji omogućavaju kontrolirano okupljanje građana uz pridržavanje propisanih mjera zaštite i čije eventualno otkazivanje u zadnji čas neće financijski štetiti Općini – poručio je novigradski načelnik Zdravko Brljek – Brčo.

Sljedeći događaj je vatrogasna vježba u organizaciji novigradskog DVD-a, iduće subote u Komarničkoj ulici. Na sam Dan općine, 15. srpnja, bit će služena svečana sveta misa u crkvi Rastanka svetih apostola, a navečer će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća uz kratak kulturno-umjetnički program.

Središnji vikend proslave Dana općine bit će onaj od 17. do 19. srpnja. Bit će tu zabavni program za najmlađe, izložba i degustacija vina, II. novigradska gulašijada i još mnogo toga. Cijeli program pogledajte u nastavku.

zatvori