Subota, 27. travnja 2024.

Jakšić odgovorio Korenu o ‘bankomatu zvanom Podravka’: On jako dobro zna o čemu sam govorio

Izjava gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića da ‘HDZ na Podravku oduvijek gleda kao na vlastiti bankomat’ izazvala je burnu reakciju koprivničko-križevačkog župana Darka Korena. On je rekao da ako je Podravka bankomat, onda je Jakšićev bankomat jer se on njome najviše koristi. Koren je pritom mislio na financiranje sporta u Koprivnici te na pokroviteljstvo raznih gradskih manifestacija. Jakšić mu nije ostao dužan.

Naglasio je da ne zna gdje se to župan Koren osjetio prozvanim:

– Očito je da nije baš najsretniji što unatoč svojoj želji ipak nije završio na listi HDZ-a za Sabor, ali to stvarno nije naš problem. On jako dobro zna o čemu sam govorio. Dakle, u svakoj situaciji naglašavam koliko nam znače i Uprava i radnici Podravke. Moja izjava da HDZ gleda na Podravku kao na svoj bankomat je točna. To ne znači da Uprava i radnici na takve stvari pristaju, ali mislim da svatko u ovom gradu zna kako to funkcionira, kako se traže zapošljavanja, kako se traže promaknuća, kako se okolo cvili da se ne radi dovoljno s našim poduzetnicima, a nekad prije se znalo raditi. I to je bila jedna od mojih glavnih teza – objasnio je Jakšić.

Gradonačelnik je dodao da mu je žao što kod župana svaka politička rasprava završi na nekakvim osobnim obračunima. Napomenuo je kako on sam ne voli obračune na osobnoj razini, ali ovog puta mora reagirati:

– Ako pričamo o burzi, o dioničkim društvima, o investicijskim fondovima, dat ću si za pravo da zbog formalnog obrazovanja ponešto više o tome znam nego Darko Koren. A isto tako, značaj Podravke: moji pokojni djed i baka, penzioneri mama i tata, svi su radili u Podravki, valjda su nešto od toga presadili ili posipali po meni, i opet ću si uzeti za pravo da velim da ipak malo više znam od Darka Korena koliko Podravka znači za ovaj kraj – zaključio je.

zatvori