Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koren: Naježio sam se kad sam pročitao što je Jakšić izjavio o Podravki

Izjava gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića da je ‘Podravka nečiji bankomat’ izazvala je burnu reakciju župana Darka Korena.

Jakšić je, naime, jučer za Večernji list izjavio da “HDZ na Podravku oduvijek gleda kao na vlastiti bankomat”.

– Zamislite jednog odgovornog lidera u jednom gradu u kojem djeluje gospodarski subjekt koji mu zapošljava 4000 ljudi iz grada, 6500 ukupno, koji govori za taj gospodarski subjekt da je nečiji bankomat. To je toliko neodgovorno, sramotno i skandalozno da sam se naježio kad sam to pročitao! – sablaznio se Koren.

Jakšić, poručio mu je Koren, mora misliti na to da njegove riječi imaju posljedice.

– Da je Podravka bankomat! Pa ja ne znam čiji bankomat. Koliko znam Podravka financira sav sport u Koprivnici: nogomet, rukomet… Nema manifestacije u gradu koju Podravka ne plaća. Zadnju kilu graha koju on tu skuha potrebitima mu kupi Podravka. I on sad kaže da je Podravka bankomat. Ako jest, onda je njegov bankomat, on se najviše koristi tim bankomatom – ustvrdio je župan.

Koren, kako kaže, ne bi htio polemizirati s Jakšićem dok je jedan od njih dvojice u kampanji za Hrvatski sabor, ali ga takve izjave kao župana smetaju jer Podravka predstavlja 40% županijskog gospodarstva i nije mu svejedno kako će poslovati.

zatvori