Petak, 26. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO Gordan Jandroković s kandidatima HDZ-a posjetio Podravinu: Dokazali smo se u kriznim situacijama i tražimo povjerenje građana za sljedeći mandat

FOTO Gordan Jandroković s kandidatima HDZ-a posjetio Podravinu: Dokazali smo se u kriznim situacijama i tražimo povjerenje građana za sljedeći mandat

0
FOTO Gordan Jandroković s kandidatima HDZ-a posjetio Podravinu: Dokazali smo se u kriznim situacijama i tražimo povjerenje građana za sljedeći mandat
Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice za Hrvatski sabor u II. izbornoj jedini Gordan Jandroković zajedno je s ostalim kandidatkinjama i kandidatima s liste danas obišao Koprivnicu i Đurđevac, a posjetio je i siranu obitelji Imbrišić u Kozarevcu u Općini Kloštar Podravski.

Uz Jandrokovića bio je predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota te predsjednica županijske Mladeži HDZ-a Sonja Celiščak. Oboje su kandidati za Sabor u II. izbornoj jedinici. Uz njih tu su bili i Franciska Palić, Miro TotgergeliMiroslav TuđmanGordan Grlić Radman.

Prva stanica bila im je Koprivnica gdje su obišli Gradsku tržnicu, kupili domaće proizvode i porazgovarali s građanima. Nakon toga sastali su se s članicama i članovima stranačke organizacije u Đurđevcu, a prvi čovjek gradskog HDZ-a Rajko Gašparić proveo ih je i kroz Interpretacijski centar Picokijade u Starom gradu. Obilazak su završili u Kozarevcu gdje su posjetili OPG Imbrišić, a pridružio im se i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.

Snimio Marko Posavec.
‘Razlika između nas i drugih je to što smo se mi dokazali u kriznim situacijama’

U kampanji, kazao je Jandroković, neće biti velikih skupova.

– Susretat ćemo se s ljudima, ali moramo se prilagoditi novonastalim okolnostima. Izgledalo je odlično, imali smo nekoliko dana nula novooboljelih, no očito je da se virus ne da. Vodimo računa o epidemiološkoj situaciji i zaštiti zdravlja građana. Znamo kako virus funkcionira, znamo koje standarde moramo poštivati i prilagodit ćemo se tome. Sada bolje poznajemo virus i građani znaju kako se trebaju ponašati – rekao je Jandroković u Koprivnici.

Epidemija koronavirusa bila je još jedna u nizu kriznih situacija u kojima se HDZ-ova vlada odlično postavila te dobro i pravovremeno reagirala, istaknuo je Jandroković dodavši kako će Hrvatska na predstojećim izborima dobiti novu HDZ-ovu vladu koja će i iduće četiri godine snažno i odgovorno upravljati Hrvatskom i nositi se sa svim izazovima.

– U ovoj izbornoj jedinici mi smo uvijek snažni, 2015. i 2016. ostvarili smo pobjednički rezultat i osvojili šest mandata. Cilj nam je isti: Želimo biti relativni pobjednici. Želimo biti pobjednici u II. izbornoj jedinici s najvećim brojem glasova i najvećim brojem mandata – naglasio je.

Snimio Marko Posavec.

– Vjerujem da Hrvatska demokratska zajednica ima takav program i takve ljude koje će birači prepoznati. Razlika između nas i drugih s obzirom na izazovno vrijeme koje nas čeka je to što smo se mi dokazali u kriznim situacijama i odgovaramo na izazove vremena. Glavni izazov ovog vremena je sigurnost, zato smo i dali ime programu “Sigurna Hrvatska” jer želimo osigurati zdravlje i živote naših građana, ali i osigurati im plaće, mirovine i što je moguće normalniji život u ovim izazovnim okolnostima.

Imamo ljude koji su se dokazali kao lideri u kriznim situacijama. Ovo nisu obični izbori! Ovi izbori razlikuju se od svih dosadašnjih po tome što smo se našli u novim okolnostima. Izazovi jeseni, osim zdravstvenih, bit će i ekonomske prirode. Vlada je reagirala sjajno u ovoj prvoj fazi, i kada je u pitanju zdravlje građana, ali i kada su u pitanju gospodarske mjere koje su osigurale da se zadrže radna mjesta. 550 tisuća radnika iz privatnog sektora dobilo je plaće zahvaljujući državi, pa i ovdje u Koprivničko-križevačkoj županiji, u dva mjeseca preko 50 milijuna kuna išlo je za plaće radnika u privatnom sektoru. Dakle, mi smo to dokazali i napravili. Iz tog razloga i tražimo povjerenje građana za sljedeći mandat jer vjerujemo da smo kapacitirani, ozbiljni, odgovorni i da možemo voditi Hrvatsku kroz sve izazove koji nas čekaju – zaključio je Jandroković.

Snimio Marko Posavec.
Grlić Radman: Hrvatska se najbolje snašla u krizi

Ministar europskih i vanjskih poslova Gordan Grlić Radman osvrnuo se na skorašnji kraj razdoblja u kojem je Hrvatska predsjedala Europskom unijom:

Hrvatska vlada najbolje se snalazi u vrlo kritičnim situacijama. Hrvatska je bila jedna od najbolje organiziranih zemalja u Europskoj uniji, ako hoćete i šire, u vrijeme koronavirusa. Ovo je zapravo jedna situacija bez presedana. Ispunili smo sva svoja očekivanja, dobili smo pohvale, trebalo je u situaciji u kojoj je svaka država bila fokusirana na vlastitu situaciju upravljati Europskom unijom. Hrvatska je osigurala kontinuitet, išli smo prema traženju zajedničkog rješenja bez diskriminacije kada smo se otvarali, inicirali smo program gospodarskog oporavka i upravo zalaganjem premijera Andreja Plenkovića uspjeli smo dobiti najveća sredstva, 21,5 milijardi eura. Kad pogledate da smo uspjeli osigurati uredan Brexit, uvjeriti skeptične zemlje članice EU za otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, imali smo Zagrebački summit i Zagrebačku deklaraciju, videokonferenciju – summit Istočnog partnerstva… To su sve hrvatska postignuća! – poručio je Grlić Radman.

Snimio Marko Posavec.
Sobota: Vlada je uz OPG-ove i poljoprivrednike

Na kraju današnje turneje po Podravini, predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota kazao je da je cilj ovakvih susreta s građanima vidjeti kako oni razmišljaju i što očekuju.

– Po tome što čujemo, naša su očekivanja da ponovimo rezultate prošlih izbora i osvojimo šest mandata u II. izbornoj jedinici – kazao je.

Snimio Marko Posavec.

Posjet OPG-u Imbrišić nije bio slučajan te je i odande poslana jasna poruka, dodao je Sobota:

– Ovo je imanje poznato i prepoznato i van granica naše županije. Namjera nam je bila poslati poruku svim OPG-ovima i poljoprivrednicima na području Podravine i Prigorja da ova Vlada misli na njih. U razdoblju koje je pred nama, HDZ u svojim programima uz sve sada postojeće potpore ima nastavak sufinanciranja i pomoći – istaknuo je.

Koprivnica, Đurđevac, Općina Kloštar Podravski i Kozarevac primjer su dobre poljoprivredne proizvodnje i razvoja OPG-ova, ali i ostanka mladih na području naše županije, zaključio je Sobota.

zatvori