Nedjelja, 5. svibnja 2024.

NOVI PODACI Osam novih slučajeva, 26 osoba se oporavilo, još dvije osobe preminule

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji za medije objavio je najnovije podatke o razvoju epidemije koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom i ukupno ih je do sada registrirano 2.096. Od jučer je obavljeno 527 testiranja i ukupno ih je 30.084, udio pozitivnih nalaza je 5,5%.

Od osam novozaraženih dvije su osobe u Zagrebu i riječ je o obiteljskim kontaktima ranije oboljelih. U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaražena je medicinska sestra, u Osječko-baranjskoj županiji tri osobe iz iste obitelji te u Virovitičko-podravskoj županiji dvije osobe koje su koronavirus donijele iz Njemačke.

>> U susjednoj županiji dva nova slučaja: Donijeli virus iz Njemačke, jedan nije bio u samoizolaciji

Od jučer su preminule dvije osobe: muška osoba u Zagrebu rođena 1950. godine i ženska osoba u Splitu rođena 1924. godine. Ukupno je preminulih 79.

Na respiratoru je u ovom trenutku 15 bolesnika. Hospitaliziran je 231 pacijent, 8 manje nego jučer. Iz zdravstvenih ustanova otpuštene su još dvije osobe, kod kuće su se u posljednja 24 sata oporavila 24 pa je ukupan broj oporavljenih 1.489.

>> Nova popuštanja mjera: Božinović najavio otvaranje dječjih igrališta, od sutra mogu raditi i saloni za masažu

zatvori