Srijeda, 15. svibnja 2024.

Biciklist ‘napuhao’ 3,46 promila, uhvaćen i vozač koji je jurio više od 170 na sat

Policija je i tijekom proteklog vikenda imala pune ruke posla na prometnicama Podravine i Prigorja. Zabilježeno je osam prometnih nesreća i više od 280 prekršaja.

Od prometnih nesreća dvije su bile s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. Tri nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, među kojima je bio i jedan mladi vozač.

Od ukupno 288 prometnih prekršaja 113 se odnosilo na brzinu, a 35 na alkohol. Dodajmo i da 38 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, a 14 ih je nepropisno koristilo mobitel. Šest vozača je uhićeno, trojica su zadržana do otriježnjenja, protiv četvorice vozača provedeni su žurni prekršajni postupci te su kažnjeni visokim novčanim kaznama, a dvojica su završila u zatvoru.

Rekorder što se tiče prekoračenja dopuštene brzine izvan naselja bio je vozač koji je u petak predvečer na državnoj cesti Križevci – Gradec uhvaćen kako vozi čak 174 kilometra na sat, usprkos ograničenju na 100 km/h.

Ograničenje brzine unutar naselja najviše je prekoračio vozač koji je u nedjelju prijepodne projurio Podravskom ulicom u Novigradu Podravskom brzinom primjerenom autocesti: 128 kilometara na sat. Ograničenje je tamo 60.

Rekorder što se tiče alkohola u organizmu bio je 57-godišnji vozač bicikla uhvaćen u subotu navečer u Velikoj Mučni s 3,46 promila.

Među 18 prekršaja koje su počinili mladi vozači najviše je bilo nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

zatvori