Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Pijani ponavljači prometnih prekršaja dobili visoke novčane kazne, dvojica završila u zatvoru

Četvorica vozača koje je policija ponovno uhvatila u prometnim prekršajima kažnjena su u petak i subotu na prekršajnim odjelima općinskih sudova u Koprivnici i Bjelovaru.

Novčanu kaznu u iznosu od 10.500 kuna “zaradio” je 38-godišnjak koji je u četvrtak u 20:15 u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici uhvaćen za upravljačem osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 2,50 promila. Uz to, šest mjeseci ne smije upravljati motornim vozilima B kategorije.

Isti iznos novčane kazne dobio je i 43-godišnjak na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba Križevci. On je u četvrtak u 20:25 u Kloštru Vojakovačkom upravljao osobnim automobilom s 1,04 promila alkohola u organizmu, prije položenog vozačkog ispita i s isteklom prometnom dozvolom. Dobio je i pet dana zatvora te je predan u bjelovarski zatvor.

Nešto je bolje prošao 53-godišnjak koji je u petak u 17:25 vozio automobil Podravskom ulicom u Torčecu pod utjecajem alkohola od 1,22 promila. Sud mu je odredio 6.000 kuna novčane kazne i šest mjeseci zabrane upravljanja.

Naposljetku, bio je tu 33-godišnjak koji je u petak u 22:45 u Gušćerovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,66 promila, prometna dozvola mu je istekla, a vozačka dozvola bila već ranije oduzeta. Kažnjen je s 15 dana zatvora te predan u zatvor u Bjelovaru.

zatvori