Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Zasad nema novooboljelih od koronavirusa u Podravini i Prigorju, čekaju se rezultati testiranih iz Doma za starije

U Podravini i Prigorju zasad nema novooboljelih od koronavirusa, rezultati dodatnih testiranja očekuju se tijekom poslijepodneva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Od danas izdvojena ambulanta za koronavirus radi od 8 do 20 sati, ukida se noćna smjena. Formiran je tim za koordinaciju, praćenje i pomoć u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u kojem su Željka Koluder Vlahinja, Vesna Mađarić, Ružica Evačić, Snježana Vuljak i Draženka Vadla. Njihova zadaća je da svakodnevno budu u Domu i rješavaju novonastalu situaciju – rekao je načelnik stožera Ratimir Ljubić.

>> Ravnateljica Vesna Križan: Učinili smo sve što smo mogli, prema svim protokolima, ali širenje zaraze nismo mogli izbjeći

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla rekla je da je ukupno 49 oboljelih, pri čemu se 11 osoba može proglasiti zdravima.

– U Domu za starije i nemoćne je 23 oboljelih i to četiri zaposlenika i 19 štićenika. Od tih 19, 17 štićenika je u koprivničkoj bolnici, a dvoje u KB Dubrava. Očekujemo nalaze od jučer, testirali smo 35 djelatnika, 23 štićenika, u tijeku je uzimanje briseva iz stacionara – objasnila je dr. Vadla.

Uskoro opširnije…

 

Uživo: Stožer o stanju u Domu za starije i nemoćne Koprivnica

Posted by Drava.info on Thursday, April 23, 2020

 

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori