Nedjelja, 29. rujna 2024.

Stožer objavio nove podatke: Broj zaraženih prešao tisuću, 48 novih, Beroš: Ima mjesta za optimizam, ali ne i za opuštanje

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj je konferenciji za medije iznio nove podatke o broju potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Hrvatskoj.

Stanje na dan 2. travnja u 14 sati je ovakvo: 48 je novih oboljelih u protekla 24 sata, što daje ukupan broj 1011. Obavljena su ukupno 8352 testiranja, samo jučer 672.

Preminulih je ukupno sedmero: jučer je u KB Dubrava preminuo muškarac rođen 1930. godine koji je bolovao od više kroničnih bolesti. Oporavljenih je ukupno 88, 15 više nego jučer.

– Stanje je dobro, prvenstveno zbog toga što građani poštuju naše preporuke – komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš. – Mjesta za optimizam ima, ali za opuštanje nema. Ako se i dalje budemo pridržavali, bit će dobro i moći ćemo utjecati na brzinu širenja infekcije.

No, problematično je ponašanje građana na jugu, dodao je Beroš:

– Žaloste me vijesti od kolega i prijatelja iz Zadra, Šibenika i Splita. Tamo se mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima, druže se, piju pića i zabavljaju. To nije prihvatljivo ponašanje jer ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije. Budimo strpljivi, pričekajmo da epidemija završi, bit će vremena za druženje i zabavu. Do tada moramo biti disciplinirani i krajnje oprezni – upozorio je Beroš.

Podsjetimo, prema trenutno dostupnim informacijama stanje u Koprivničko-križevačkoj županiji je nepromijenjeno, dakle i dalje je 12 potvrđenih slučajeva, s tim da su dvije pacijentice puštene iz bolnice u kućnu samoizolaciju. Još se čekaju rezultati testova nekoliko osoba.

Slušaj uživo
zatvori